Zásnubní prsten by v ideálním případě neměl být posledním šperkem, který žena od svého partnera dostane. Dost bylo praktických dárků! Situací, kdy se hodí darovat šperk, je mnoho. Šperk jako dárek k Vánocům? Proč ne! Oslnit na výročí kromě pugétu růží ještě malou krabičkou se zářivým klenotem? Rozhodně ano!

Obecně máte při výběru šperku dvě možnosti: zariskovat a sáhnout po naprostém originálu, který oživí stereotyp manželčiny garderoby. Nebo se držet osvědčené klasiky a dokoupit třeba náušnice „do sady“ k diamantovému přívěsku, který vaše drahá nosí skoro denně a nemá ho s čím zkombinovat. 

Pokud zvolíte tu první, odvážnější variantu, protože své milé chcete připravit překvapení se vším všudy, doporučujeme držet se přece jen určitých zásad a nevolit šperk zcela náhodně. Jednoduché pravidlo zní: jeden společný rys. Nový šperk by měl být alespoň v jednom ohledu podobný jako klenoty, které vaše žena nyní nosí. Můžete se například držet stejné barvy zlata, ale sáhnout po výrazném, barveném drahokamu. Nebo naopak zachovat podobný design, ale zkusit ho v barvě zlata, kterou vaše manželka ještě nemá (jako romantická volba se samozřejmě nabízí růžové zlato).

náušnice a náhrdelník s diamanty z růžového zlata - KLENOTA luxusní dárková krabička - KLENOTA

Pro ty, kteří se na takové dobrodružství necítí a chtějí vsadit na klasiku, i pro ty, kteří si s výběrem neví rady vůbec, tady máme pár tipů, které nikdy nezklamou:

Diamantový prsten jako symbol věčné lásky

Prsteny k lásce prostě patří. A diamantové prsteny především. Možná jste se již setkali s výrazem eternity ring neboli prsten věčnosti. Jde o prsten v podobě tenčího kroužku, který je kolem dokola osázený drobnějšími brilianty. Volba č. 1 jako dárek pro manželku. Proč?

  • Díky použití vysoce kvalitních, odolných materiálů si svou krásu udrží celé generace.
  • Tento nadčasový design odolá každé změně módy.
  • Eternity prsteny se dají skvěle vrstvit, takže hezky doplní třeba právě zásnubní nebo snubní prsten.
  • Zní to sice jako klišé, ale sluší skutečně KAŽDÉ ruce.
  • I v tomto případě se dá dosáhnout originality: zkuste například černé diamanty nebo unikátně tvarovaný prstýnek.
  • Symbolicky se pojí právě s významnými milníky ve vztahu a v manželství.

eternity prsteny ze žlutého zlata - KLENOTA

Šperk s drahokamem = šperk s příběhem

V čem spočívá kouzlo drahokamů a proč je ženy tolik milují? Každý má svou osobní historii a symboliku. Věděli jste, že vltavín vznikl před mnoha miliony let dopadem meteoritu na Zem? A že pronikavě modrofialový tanzanit je původně hnědý kámen, který získává svou barvu až působením vysokých teplot? I proto byl objeven až relativně nedávno masajskými pastevci po požáru, který byl způsoben úderem blesku…

Přírodní drahokamy fascinují lidstvo od nepaměti svou krásou, zároveň představují i zajímavou investici a vklad pro budoucí generace. Jejich cena totiž neustále roste. Podle čeho ale vybrat ten pravý? Například podle oblíbené barvy vaší manželky (mezi bestsellery patří zejména modré a růžové kameny) nebo symboliky, která je vám blízká, třeba podle znamení zvěrokruhu. Spoustu inspirace načerpáte na našem blogu

šperky ze žlutého zlata s vltavíny - KLENOTA prsten s morganitem v růžovém zlatě - KLENOTA

Dárek k výročí svatby? Máme pro vás nápovědu

Pojmy jako stříbrná nebo zlatá svatba jsou notoricky známé. Možná vás ale překvapí, že „svůj“ drahokam mají i další výročí. Narazíte sice na nejrůznější seznamy, které se méně či více liší, některé tradice už se ale ustálily:

luxusní dárkové balení - KLENOTA