Lidé už dlouho věří, že znamení člověka do jisté míry ovlivňuje jeho povahové rysy i vlastnosti. Ke každému z nich jsou také přiřazeny různé drahokamy a polodrahokamy, které mají pomáhat jedincům daného znamení naplno využít svůj potenciál. Přinášíme proto přehled, kde se můžete podívat, jaké vzácné kameny podle měsíce narození se mohou hodit právě k vám. Třeba svůj příští přírůstek do šperkovnice vyberete právě díky těmto charakteristikám.

Vodnář (21.1.–20.2.)

Osvěžující akvamarín v barvě moře

Pro klidné a vytrvalé znamení Vodnářů se skvěle hodí bledě modré akvamaríny. Mají jim pomáhat přeměňovat jejich myšlenky ve skutečnost, zbavovat se stresu a najít vnitřní harmonii. Probouzí v nich empatii a soucit a jsou tak skvělými společníky třeba při různých humanitárních počinech.

Další drahé kameny

Akvamarín však není jediným vhodným kamenem pro Vodnáře. Prospívat jim může například i tyrkys, který pomůže usměrňovat výkyvy nálad, nebo topaz, díky kterému se zvládnou lépe prosadit. Pokud se jako Vodnář chcete naučit víc poslouchat svou intuici, můžete sáhnout po labradoritu. Temně modrý safír má prý zase ukazovat cesty, jakými můžete dosáhnout svých cílů. Chcete-li podpořit svou tvořivost, poslouží vám nevšední lapis lazuli

náušnice v bílém zlatě s akvamarínem a topazy - KLENOTA

Ryby (21.2.–20.3.)

Vždy elegantní perla

Pro citlivé a empatické vodní znamení Ryb jsou jako stvořené perly z hlubin moří a řek. Přináší jim psychickou pohodu a pozitivitu do života a pomáhají bojovat s výkyvy nálad. Ženám mají prý také pomoci, aby o sobě nepochybovaly a byly si vědomy své důležitosti.

Další drahé kameny

Z ostatních kamenů na Ryby blahodárně působí například ametyst, který jim dodává sebedůvěru a odbourává stres. Akvamarín jim pomáhá s vyrovnaností a komunikačními dovednostmi. Ženy narozené ve znamení Ryb ocení safír, pokud cítí, že jim prospěje být méně kritické vůči svému okolí. Opál prý Rybám přináší harmonii a posiluje intuici. A harmonickému vývoji vztahů přeje měsíční kámen.

řetízek bílé zlato s perlou - KLENOTA

Beran (21.3.–20.4.)

Vášnivě rudý granát

Tradičním kamenem energických a velmi aktivních Beranů je granát. Povzbuzuje jejich odvážnost, dodává jim sílu a pomáhá jim uspět. Je kamenem vitality a dodává tomuto znamení veškerou energii, kterou potřebují ke svým ambiciózním činům. Je tak důstojným doplňkem pro toto ohnivé znamení.

Další drahé kameny

Kvůli svému temperamentu mohou Berani někdy potřebovat potlačit sobectví a sebestřednost a s tím může být nápomocný rubín. S turmalíny se také mohou naučit trpělivosti a toleranci. Ametyst u nich podporuje komunikační dovednosti a schopnost týmové práce. K mírnění hněvu je užitečný karneol a citrín může horlivým Beranům pomoct získat nadhled.

Prsten žluté zlato s granátem a diamanty - KLENOTA

Býk (21.4.–21.5.)

Cenný a odolný diamant

K tvrdohlavým a rozhodným Býkům se skvěle hodí nejtvrdší drahokam s nekonečným třpytem – diamant. Přispívá k jejich spokojenosti a podporuje jejich důvtip. Je prý také nápomocný při posilování vztahů a má uklidňující účinky na mysl díky tomu, že drží pod kontrolou hněv, pesimismus a emocionální výkyvy.

Další drahé kameny

Z dalších pro Býky prospěšných kamenů si zmínku jistě zaslouží smaragd, který jim pomáhá s jejich tvrdohlavostí a podporuje efektivní komunikaci. Trpělivost rozvíjí safír. Jistotu Býkům dodává citrín a morganit jim pomáhá v pochopení. Olivín má zase dobrý vliv na jejich emocionální inteligenci. 

luxusní prsten bílé zlato s diamantem - KLENOTA

Blíženci (22.5.–21.6.)

Motivující citrín

Nezávislí a nápadití Blíženci budou těžit z přítomnosti citrínů. Povzbuzují v nich kreativního ducha a pomáhají vdechnout život jejich nápadům. Můžou být nápomocné v přitahování těch správných lidí a v dělání kroků vedoucím ke změnám, po nichž touží. Mají schopnost nabudit lidi narozené v tomto znamení a vnášet jim do života motivaci a pozitivní nadhled. 

Další drahé kameny

Kromě citrínů má dobrý vliv na Blížence také akvamarín, který pomáhá zklidnit jejich přespříliš aktivní mysl a překonávat strach. Na rozvoj kreativity příznivě působí topaz a tyrkys. K pozitivním změnám v životě může Blížencům přispět vltavín a s nervozitou jim pomáhá olivín.

visací náušnice s citrínem a diamanty - KLENOTA

Rak (22.6.–22.7.)

Jasně zelený smaragd

Pro intuitivní znamení Raka je zásadním kamenem zelený smaragd. Jeho intuici prohlubuje a dokáže zmírňovat typickou náladovost tohoto znamení. Také mu dodává energii, sílu a sebejistotu.

Další drahé kameny

Z dalších kamenů podle data narození se k Rakům hodí třeba perly, které jim mají pomáhat cítit se jistější ohledně budoucnosti. Díky opálu se zbavují strachu ve chvílích, kdy o sobě pochybují. Duševní rovnováhu jim pomáhají nastolit měsíční kameny. A rubín je jim nápomocný při zlepšování vztahů.

Prsten se smaragdem v bílém zlatě - KLENOTA

Lev (23.7.–22.8.)

Ohnivý rubín

Odvážné a charismatické znamení Lva je spojováno především s rubínem. Má být klíčem k zajištění dobrého zdraví a prosperity. Podněcuje v tomto znamení štědrost, dodává mu vitalitu a rozvíjí jeho schopnost milovat.

Další drahé kameny

Nezničitelný diamant podporuje Lvi ve vytrvalosti a pomáhá jím plnit si svá přání. Citrín povzbuzuje individualitu a sebevědomí tohoto znamení. Dobře posoudit plány do budoucna a uspět Lvům pomůže jantar. Granáty umocňují lví vlastnosti, jako je rozhodnost a podnikavost. A k velkorysosti toto znamení povzbuzují topazy.

přívěsek s rubínem s diamanty ve žlutém zlatě - KLENOTA

Panna (23.8.–22.9)

Královský safír

Tím pravým drahým kamenem podle znamení je pro perfekcionistické Panny modrý safír. Má jim být dobrým průvodcem ve snaze o dokonalost, současně jim ale pomáhá udržet si vnitřní harmonii. Podporuje je také ve vytrvalosti a práci na sobě.

Další drahé kameny

Safír u tohoto znamení dobře doplní jantar, který mu pomáhá uvolnit se a posilovat trpělivost. Díky ametystu Panny snáze docílí rovnováhy mezi rozumem a citem. Karneol jim přináší radost do života. Citríny pak mají dobrý vliv na schopnost Panen dokončovat, co si předsevzali. Zelenkavé olivíny mají pomoct odbourávat stres.

prsten a řetízek v bílém zlatě s centrálním safírem a diamanty - KLENOTA

Váhy (23.9.–23.10.)

Romanticky naladěný růžový turmalín

Vždy veskrze spravedlivým Váhám prospívá přítomnost turmalínu. Posiluje jejich vyrovnanost a pomáhá jim s úzkostí a se stresem. Dokáže podpořit jejich vrozenou taktnost a působí dobře proti negativním pocitům.

Další drahé kameny

Perly Váhám pomáhají posilovat mezilidské vztahy a příznivě působí na rozvoj osobnosti. Upřímnost v nich podněcuje safír. Zelený smaragd zvyšuje ohleduplnost, něžný morganit je nápomocný v oblasti partnerských vztahů a korál je prospěšný v oblasti citů.

turmalínové náušnice s diamanty - KLENOTA

Štír (24.10.–22.11.) 

Tmavě fialová elegance v podobě ametystu

Pro Štíry bude mít z drahých kamenů výrazné pozitivní účinky ametyst. Zvyšuje jejich intuici, a dodává důvěru. Pomáhá jim cítit se klidně a spokojeně. Také odstraňuje negativní emoce.

Další drahé kameny

Emocionální stránku tohoto znamení podporuje granát, opál Štíry zbavuje strachu. Ohnivý rubín je tím pravým, pokud chce zrozenec tohoto znamení uspět v milostném životě. Turmalín zase zbavuje Štíry falešných představ. Pokud vás jako Štíra občas trápí problémy se soustředěním, může vám s koncentrací pomoct topaz.

zlatý náhrdelník s ametystem - KLENOTA

Střelec (23.11.–21.12.)

Brilantní topaz a jeho nebesky modrý odstín

K vytrvalému a idealistickému Střelci se skvěle hodí topaz v různých barevných variantách, obzvlášť v modré. Přináší mu dobrou náladu, ulevuje od stresu a díky tomu přináší životní klid. Probouzí v něm motivaci a pomáhá mu se soustředěním. Také u tohoto znamení umocňuje racionální přemýšlení.

Další drahé kameny

Mezi další kameny s příznivými účinky pro toto znamení řadíme třeba olivín, který zlepšuje sebedůvěru a zmírňuje impulzivnost tohoto znamení. Ametyst Střelce uklidňuje, když je netrpělivý. Bojovat s povrchností pomáhá safír a být velkorysejší zase tanzanit. Něžný růžový turmalín je dobrým pomocníkem ke zvýšení cílevědomosti.

náhrdelník s topazem ve žlutém zlatě - KLENOTA

Kozoroh (22.12.–20.1.)

Tajuplný měsíční kámen

Pro realistické a střízlivě jednající znamení Kozoroha je důležitým kamenem měsíční kámen. Prospívá mu třeba zjemňováním jeho vrozené tvrdosti v myšlení a jednání, zmírňováním konfliktů a dodáním schopnosti jednat taktně a elegantně.

Další drahé kameny

Kromě měsíčních kamenů Kozorohům prospívají granátu, které jim pomáhají pochopit ostatní. Optimismus a podporu pro růst osobnosti do životů tohoto znamení vnáší ametysty. Vzácné diamanty jim pomáhají soustředit se na podstatné věci a perly smířit se sebou. Rubíny mohou zlepšovat jejich kreativitu a dodávat zápal.

náušnice s měsíčním kamenem - KLENOTA

Našli jste si podle našeho průvodce mezi drahokamy či polodrahokamy podle znamení svého oblíbence?