Hravá, svobodná, bohémská, to jsou jen některé vlastnosti kolekce minerálních šperků, kterou v ateliéru KLENOTA stále rozšiřujeme o nové a netradiční druhy kamenů.

Kouzlo nedokonalosti

Náramky a náhrdelníky vyrábíme ručně v pražském ateliéru z fazetovaných přírodních kamenů, které kombinujeme s komponenty z pravého 14k zlata. Nepravidelný tvar kamenů připomíná surovou podobu kamene, která také není dokonale symetrická. Hladké fazety se naopak postarají o vynikající třpyt a zdůrazní barvu, tak jak to známe u vybroušených kamenů. 

Do této kategorie šperků řadíme také perly ozvláštněné kameny bleděmodrého tyrkysu a výrazně červeného korálu. Spojení nadčasové klasiky s překvapivým barevným prvkem působí hravě, ale přesto elegantně.

luxusní perlová náhrdelník a náramek doplněný o tyrkys a korál -KLENOTA perlový náhrdelník s tyrkysem a korálem - KLENOTA

Jsou pro vás to pravé?

Minerální šperky ocení především ženy s osobitým a vytříbeným stylem. Ačkoli jsou šperky z minerálů zrovna jedním z aktuálních trendů, osloví i ženy, které na módní vlny příliš nehledí a krátkodobé výstřelky s nimi nehnou. Zároveň zaujmou ty, které preferují šperky svěží a plné barev a s neutrální minimalistickou klasikou si nevystačí.

luxusní minerální náramky z bledě modrých akvamarínů a rubínů - KLENOTA

Vyberte si ten svůj 

Minerály znají lidé od pradávna a v historii jim přisuzovaly téměř magické schopnosti. Každý minerál nese určitou symboliku a je tradičně spojován s některými znameními zvěrokruhu. Při jejich výběru vám ovšem nejlépe napoví vlastní intuice. 

Jak nosit minerální šperky?

Odpověď bude znít jednoduše: na všechny způsoby. Můžete je kombinovat navzájem, případně se zlatými šperky, jako jsou řetízky s medailonkem či oblíbeným symbolem. Vrstvení šperků je jedním ze současných trendů a vykouzlíte díky němu dokonale sladěný bohémský outfit. Zároveň jsou ale minerální šperky dostatečně výrazné, aby se staly tzv. „statement“ kouskem, který můžete nosit samostatně. 

Každý minerál nabízí jinou škálu odstínů i vlastností – my si s nimi hrajeme a pečlivě je vybíráme. Samotný návrh designu až po navlékání komponentů je  propracovaný proces, jehož výsledkem je šperk, který je neopakovatelný a jedinečný.. Prohlédněte si naši kompletní nabídku minerálních šperků a vyberte ten pravý přímo na míru vaší osobnosti. 

luxusní minerální náhrdelník a náramek z turmalínů - KLENOTA kolekce minerálních boho šperků KLENOTA