Jak už název kolekce napovídá, společným prvkem všech šperků je kromě sofistikovaného minimalismu a čirých moissanitů tzv. emerald cut neboli smaragdový výbrus. Ten je charakteristický svým obdélníkovým tvarem se stupňovitě broušenými hranami, které dokonale podtrhují výjimečný lesk a čistotu moissanitů. 

smaragdový brus - KLENOTA

 

Při navrhování kolekce E-cut jsme si vysnili šperky, které by byly elegantní, nadčasové, jednoduché a zároveň nepřehlédnutelné. Spojili jsme čistý design a hladké linie na jedné straně s výraznými drahokamy na straně druhé. I přesto, že šperky působí velmi jemně, zaujmou na první pohled svou jedinečností a mimořádným zpracováním.

náramek s moissanitem ve žlutém zlatě - KLENOTA

Sofistikovaná elegance ve všech barvách zlata

A jaké šperky v kolekci E-cut najdete? Náramky, náušnice (visací i pecky), náhrdelníky, prsteny a sety. Vše ve 14karátovém zlatě v jemné bílé, klasické žluté i něžné růžové. Každý šperk zdobí solitérní moissanit o velikosti 3×5 nebo 4×6 milimetrů zasazený do čtyř drobných krapen nebo v bezel stylu do hladké obruby.

Kombinací zlata a moissanitů vznikly šperky, které jsou odolné, působí luxusně a exkluzivně a zároveň jsou cenově dostupné.

A proč právě moissanit?

Důvodů, proč si tento zatím ne úplně rozšířený drahokam laboratorního původu získává stále větší oblibu, je hned několik. Vyznačuje se výjimečnou čistotou – ta je v průměru ekvivalentní k diamantům hodnoceným jako VS. Takové kvality dosahuje méně než 10 % broušených diamantů. Navíc k sobě díky svému složení moissanity málo přitahují nečistoty a prach. Vyžadují proto jen minimální péči.

Velkým plusem je také vysoká odolnost. Na stupnici tvrdosti dosahuje moissanit čísla 9,25, což z něj dělá hned po diamantu druhý nejtvrdší kámen. Řadí se tak mezi drahokamy ideální pro každodenní nošení. 

Moissanit zaujme několika pozoruhodnými optickými vlastnostmi. Kromě čistoty se pyšní i velmi vysokým leskem (o 18 % větším, než má diamant). Originalitu mu dodává schopnost dvojlomu. Ta způsobuje, že se světlo pronikající do kamene ohýbá a láme na dva paprsky, které se dále rozkládají na spektrální barvy. Moissanity se tak v určitých situacích mohou jevit jako duhové.

Prohlédněte si naši novou kolekci E-cut a vyberte si pro sebe nebo někoho blízkého nový oblíbený šperk pro každý den.