Nový rok znamená příval čerstvé energie, touhu po změnách v naší každodenní rutině, a samozřejmě i tradiční předsevzetí. A jednou z oblastí, na kterou se chceme zaměřit, bývá i náš šatník a doplňky. Pokud si svůj následující rok představujete barevnější a plánujete si častěji jen tak udělat radost, přinášíme vám inspiraci… Jaké trendy budou pro šperky platit v roce 2024?

Netradiční brusy drahokamů

Jakých trendů se letos dočkáme u drahokamů? Zatímco kulatý nebo oválný brus zůstávají klasikou, čím dál větší popularitě se těší i méně obvyklé brusy. Pozornost si zaslouží výbrus princess, který stále častěji vidíme u zásnubních prstenů. Spojuje v sobě princip briliantového brusu se stylovým čtvercovým tvarem. Tím upoutá také výbrus cushion, který má však zaoblené rohy. Bude tak ideálním řešením pro ty, kteří se nemohou rozhodnout mezi kulatým a hranatým výbrusem drahokamu.

Lab grown diamanty

Technologický pokrok umožňuje vytvářet v laboratoři diamanty v prvotřídní kvalitě, které jsou na pohled nerozeznatelné od těch přírodních. Ve světě šperků se jedná doslova o revoluci, která otevírá zákazníkům cestu k většímu průhlednému kameni za mnohem dostupnější cenu. Lab grown diamanty nacházejí uplatnění u zásnubních prstenů i šperků v moderním designu. Mají stejné optické vlastnosti i tvrdost jako diamanty klasické, a proto šperky s nimi můžete nosit bez obav každý den.

PROHLÉDNOUT SI ŠPERKY S LAB GROWN DIAMANTY

Bold statement náušnice

Máte slabost pro výraznější šperky? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Vedle minimalismu se dostávají na výsluní také masivnější kousky. Dopřát si je můžete třeba v podobě náušnic. Chybu neuděláte s klasickými hladkými kruhy, které jsou však oproti dřívějším rokům silnější, tedy více chunky, nebo s nepřehlédnutelnými náušnicemi v briliantovém osazení. Takto výrazný šperk můžete nechat zazářit samotný bez dalších doplňků.

Originální přívěsky

Oživení můžete dopřát i vašemu dekoltu, a to v podobě přívěsku s originálním motivem. S délkou náhrdelníku můžete experimentovat. Trendy přejí jak krátkým chokerům, tak i řetízkům sahajícím téměř až do pasu. Nebojte se také nechat promluvit svou osobnost, ať už prostřednictvím čistých geometrických linií nebo naopak organické dynamiky. 

PROHLÉDNOUT SI PŘÍVĚSKY

Chevron prsteny

Jako nový přírůstek do vaší sbírky šperků můžeme vřele doporučit tzv. chevron prsteny, které se díky své variabilitě a charakteristickému tvaru do špičky dají skvěle vrstvit, kombinovat a nosit na mnoho způsobů. Pokud vás v tomto roce čeká svatba, možná vás zaujmou i jako dámské snubní prstýnky, do jejichž špičky krásně zapadne centrální kámen zásnubního prstýnku.

PROHLÉDNOUT SI CHEVRON PRSTENY

Řetízkové náhrdelníky s více diamanty

V KLENOTA milujeme diamantové šperky a těšíme se na každý nový trend, který našim zákazníkům ukáže tento výjimečný drahokam v jiném světle. Náhrdelníky zdobené po obvodu několika zavěšenými diamanty dokonale podtrhnou křehkou ženskou krásu. Pokud vás lákají nápadité, osobité šperky, zvolte diamanty v netradičním brusu markýza nebo v uchycení bezel.

PROHLÉDNOUT SI DIAMANTOVÉ NÁHRDELNÍKY

Různé barvy zlata a vrstvení (nejen) prstenů

Bílé nebo žluté zlato? Tohle dilema si letos nemusíte pokládat. Ačkoli se může zdát, že každé období má svou oblíbenou barvu kovu, momentálně si můžete dopřát svobodu a nosit zkrátka to, v čem se cítíte nejlépe. Dávno už neplatí pravidlo, že je třeba sladit všechny šperky do stejné barvy, vůbec se tedy nemusíte bát kombinovat bílé zlato se žlutým nebo růžovým.

V roce 2024 s námi zůstává také trend vrstvení šperků, ať už jde o prsteny, náramky nebo řetízky. Pravidla si určujete především vy – kolik, jaké barvy, délky, šířky … Inspirovat se můžete v naší nabídce prstenů vhodných k vrstvení.