Nejromantičtější den v roce, svátek všech zamilovaných, představuje skvělou příležitost ukázat tomu druhému, jak moc ho máme rádi. A dárek k Valentýnu v podobě šperku je k tomu jako stvořený. Na rozdíl od květiny nebo čokolády (nebo květiny z čokolády) má mnohem delší životnost, a vybereme-li správně, může za nás i mnohé říci. Přinášíme vám tipy na šperky, které jsou přímo nabité symboly lásky a zároveň perfektně doladí styl obdarované.

Růžová – barva lásky a něhy

Když přijde na romantiku, je volba barvy jasná. Jako první možnost se nabízí růžové zlato. Spojuje v sobě kvality klasického žlutého zlata a nádech jedinečnosti. Je nejen trendy, ale také slušivé. Vypadá krásně v kombinaci s diamanty i s jinými barevnými drahokamy. Doporučujeme také růžové zlato ve spojení s perlami.

Pokud dáváte přednost neutrálnějším barvám zlata, můžete se vydat cestou růžového drahokamu. Zejména kombinace bílého zlata a růžového kamene působí velice něžně a jemně. Možností máte několik a každá má něco do sebe. Ženy s romantickou duší potěší světlý morganit. Pokud vaše milá dává přednost výraznějším kamenům, ideální dárek na Valentýn najdete spíš mezi šperky s rubelitem nebo turmalínem. Nebo překvapte luxusním safírem v netradičním odstínu.

Srdce od srdce

Tak jako tradice svátku svatého Valentýna sahá i historie srdce jako symbolu lásky tisíce let do minulosti. A právě šperky s motivem srdce patří mezi ty největší valentýnské bestsellery. Jako romantický dárek pro ženu se nejlépe hodí náhrdelník se srdíčkem, ten bude totiž obdarovaná nosit nejblíže svému srdci. Přívěsek ve tvaru srdce může být čistě ze zlata, může ho zdobit jeden či více diamantů nebo se na zlatém řetízku může pohupovat drahokam vybroušený do tvaru srdíčka.

PROHLÉDNOUT SI ŠPERKY SRDCE

Mezi našimi tipy na Valentýna letos najdete jednu skutečnou specialitu: připravili jsme pro vás luxusní sadu s turmalínem ve tvaru srdce. Šperky z této sady vyrábíme v růžovém 14k zlatě a na objednávku také ve zlatě bílém a žlutém.

I minimalistický šperk řekne hodně

Že méně znamená více, by odsouhlasil každý, kdo vyznává minimalismus a neokázalé doplňky. Minimalistické šperky se hodí k formálnímu i ležérnímu stylu. Obdarovaná je tak může nosit každý den a mít připomínku vaší lásky neustále na očích. Minimalistický dárek navíc hravě sladí se svými oblíbenými šperky.

Mezi ty nejoblíbenější minimalistické doplňky patří jemné řetízkové náramky, náušnice pecky a zlaté kruhy. Každá žena je originál, ale některé šperky sluší opravdu všem.

PROHLÉDNOUT SI MINIMALISTICKÉ ŠPERKY

Valentýnské zásnuby

Valentýn se nabízí jako perfektní moment pro žádost o ruku. Zásnubní prsten s diamantem je stále jasnou volbou č. 1. Stále více se ale dostávají do popředí i jiné, méně známé drahokamy jako třeba vzácný růžový diamant, akvamarín nebo již zmiňovaný morganit.

PROHLÉDNOUT SI ZÁSNUBNÍ PRSTENY

Věříme, že vám naše tipy pomohou najít ten pravý dárek pro tuto příležitost, a přejeme vám krásný Valentýn!