Přichází jaro a s ním se probouzí také hravost, zamilovanost a romantika, lehkost a jemnost. V tomto duchu se nese také nová autorská kolekce KLENOTA se jménem Petite. Mísí se v ní decentní elegance a designové prvky v podobě netradičních diamantových výbrusů.

Oslnivá záře diamantů

V kolekci Petite najdete precizně navržené a pečlivě ručně vyráběné prsteny z bílého, žlutého i růžového zlata. Hlavní hvězdou celého šperku jsou diamanty v tzv. fancy brusech. U luxusnějších modelů jsou navíc ještě doplněny o drobné brilianty na obroučce prstenu. Pojďme si jednotlivé výbrusy představit blíže. 

Ovál

Oválný výbrus se brilancí i ohněm podobá tomu kulatému. Jeho výhodou je, že tzv. optimalizuje karátovou váhu, což znamená, že kámen působí zdánlivě větší než u diamantu kulatého výbrusu o stejné váze. 

Kapka

Diamant broušený do tvaru kapky je velmi specifický a svým tvarem se nepodobá žádnému jinému. Obdobně jako u oválu, může diamant  ve výbrusu kapky vypadat větší než broušené diamanty o stejné váze.

Princess

Jako princess je označovaný čtvercový výbrus diamantu s ostrými rohy. Tento výbrus obvykle vyžaduje k dosažení vysoké brilance vybroušení do vyššího počtu faset. Je proto velmi náročný na kvalitu kamene i práci faséra.

Emerald

Smaragdový výbrus, označovaný někdy také jako emerald cut, je považován za jeden z nejstarších výbrusů vůbec. Je charakteristický svým obdélníkovým tvarem, širokou tabulkou a zkrácenými rohy, které zdůrazňují jasnost diamantu.

Srdíčko

Ikonický výbrus srdce je velmi oblíbený, zejména pro šperky darované k různým výročím nebo jen tak z lásky.  Ačkoliv to možná není na první pohled patrné, jedná se o jeden z nejnáročnějších tvarů na broušení. Důraz je kladen především na symetrii s ostrou špičkou. 

S láskou k ženskosti

Prsteny z kolekce Petite jsou jemné, ženské, mladistvé a svěží. Mají v sobě rafinovanou eleganci i bezstarostnou lehkost. Jsou ideální ke každodennímu nošení a vrstvení s dalšími prsteny, nebo jako nadčasové modely samy o sobě. Hodí se jako dárek z lásky, k narozeninám či k výročí, ale také jako promise nebo zásnubní prsten.

PROHLÉDNOUT CELOU KOLEKCI PETITE

Šperk jako symbol

V ateliéru KLENOTA věříme, že každý životní okamžik si zaslouží být oslavován. Často jsou to právě drobná gesta, malé projevy náklonnosti a jemné detaily, které vytvářejí nezapomenutelné chvíle. A právě to nás inspirovalo k vytvoření kolekce Petite – aby každá žena mohla nosit s sebou svůj symbol, který připomíná význam těchto drobných, ale důležitých okamžiků.