Tento rok má sice ještě mnoho neznámých, ale jedno je jisté. Se šperky se rozhodně nudit nebudeme. Podívejte se, jaké trendy budou vládnout klenotnickému řemeslu, a přemýšlejte, který z nich má největší šanci prodrat se do vaší pečlivě střežené šperkovnice. Budou to opulentní perly, osobní talisman v podobě medailonku, nebo si konečně pořídíte kruhy do uší, o kterých už tak dlouho mluvíte?

Zlatý přívěsek s medailonem v luxusní dárkové krabičce - KLENOTA náušnice kruhy ve žlutém zlatě - KLENOTA

Bohémské perlové šperky

Vše nasvědčuje tomu, že perlové šperky budeme chtít nosit snad ještě více než v roce minulém. Nebudou to ale tentokrát jen perly decentní a nenápadné. Budou to perly mohutné, barokní, navrstvené... Co z toho plyne pro vás? Vytáhněte šnůru perel, pokud ji máte, a několikrát ji obtočte kolem krku či zápěstí, i když se zrovna nechystáte do státní opery. Nebo si pořiďte zbrusu nové zlaté náušnice s barokní perlou, jako jsou třeba z ateliéru KLENOTA.

Vrstvení řetízků na krk

Osvojily jste si v minulých sezonách vrstvení šperků? Budete si ho užívat i letos. Na přehlídkových molech, která odhalily trendy pro následující rok, se rozhodně nešetřilo náhrdelníky a řetízky. Věhlasné značky vsadily na rozmanité korálky, masivní řetězové náhrdelníky, i dlouhé řetízky s přívěskem. A jak se tím můžete inspirovat vy? Jednoduše namixujte vaše oblíbené kousky, i když vám připadá, že k sobě na první pohled až tak moc nejdou. Podstatné je, jak to vše vypadá dohromady. Máte zelenou v kombinování různých typů a velikostí řetízků, můžete zakomponovat i náhrdelníky z přírodních kamenů a chybět by neměl ani nějaký medailonek s osobním významem. Zapojte kreativitu a intuici, skvělý efekt bude zaručený.

 

Zlaté náhrdelníky s diamanty - KLENOTA vrstvení minimalistické elegantní řetízky s diamanty v bílém a žlutém zlatě - KLENOTA

Velké náušnice a kruhy

Objemné náušnice a velké kruhy jsou zpět v plné kráse. Pokud si ovšem na přílišnou extravaganci nepotrpíte, pořiďte si kruhy střední velikosti, tedy o průměru zhruba 2,5 až 4 cm. Investice do takového nadčasového šperku se rozhodně vyplatí. Kruhy se totiž hodí pro každou příležitost, navíc si s nimi můžete i krásně pohrát. Pokud máte více dírek na jednom uchu, doplňte je třeba drobnější diamantovou peckou. Nebo jednu, případně obě náušnice, ozdobte drobným přívěskem.

 

diamantové náušnice kruhy ve žlutém zlatě - KLENOTA diamantové kruhy s diamanty v bílém zlatě - KLENOTA

Šperky s barevnými drahokamy

Pravé drahokamy módním trendům stabilně odolávají. Přesto i zde můžeme sledovat vzrůstající oblibu přírodních kamenů, které jsme před pár lety ani neznali. A tak se po boku tzv. velké trojky tvořené rubínem, smaragdem a safírem objevuje třeba éterický pastelový morganit, zelený ametyst, různobarevný turmalín nebo černý diamant. Nelze také přehlédnout, jak moc se zvyšuje poptávka po zásnubních prstenech s barevným drahokamem. To může souviset s celkovým trendem originálních svateb, které se více řídí individuálním vkusem a potřebami partnerů, a čím dál víc se vymykají zažitým zvyklostem.

A máme tu ještě jeden tip, který je vlastně nejdůležitější. Nejvíc trendy je nosit takové šperky, které vyjadřují vaši osobnost, a se kterými se cítíte svá. Takové vám prokážou nejlepší službu a splní přesně to, co od šperku očekáváte. Dodají vám sebevědomí a podtrhnou přirozenou krásu. Prohlédněte si bohatou nabídku šperků z ateliéru KLENOTA, které jsou vyrobené ručně v samotném srdci Prahy.