Křest symbolizuje znovuzrození dítěte a počátek jeho cesty k víře. Většinou jde o první slavnostní událost v životě miminka. Přítomni bývají pouze kmotři či kmotry a nejbližší rodina. Jako dárek ke křtinám se skvěle hodí zlatý šperk, který se jednoho dne stane výjimečnou připomínkou tohoto významného momentu.  

Přestože jde o dar pro miminko, nezapomínejte na to hlavní: věnujete především vzpomínku, nemusíte se tedy omezovat na dětské motivy. Abychom vám vybírání usnadnili, připravili jsme pro vás několik tipů.

náramek pro dceru a maminku z bílého 14k zlata - KLENOTA

Jednoduché řetízky a náramky – univerzální šperk na celý život

Zlaté řetízky můžete věnovat miminku bez ohledu na pohlaví. Jemný řetízek z růžového zlata bude slušet malé školačce, dospívající slečně i dospělé ženě. Může ho nosit samostatně a časem k němu třeba přidá přívěsek dle svého vkusu. 

Pro chlapce doporučujeme zvolit spíše masivnější řetízky v bílém nebo žlutém zlatě. Propletená nebo střídající se očka širšího řetízku působí sofistikovaným dojmem. 

Klasické řetízky se často darují spolu se zlatým náramkem jako souprava. Jednoduchý řetízkový náramek ale můžete věnovat i samostatně. Symboliku vašeho dárku krásně podtrhne drahokam zvolený podle znamení zvěrokruhu. Pokud se barvám chcete raději vyhnout a vybrat skutečně univerzální dárek, skvělým řešením bude náramek s diamantem.

náhrdelník s přívěskem jahoda ve žlutém 14k zlatě - KLENOTA zlatý náramek se srdíčkem pro holčičku - KLENOTA

PROHLÉDNOUT SI ZLATÉ ŘETÍZKY

Originální rytina: dodejte dárku osobní kouzlo

Dárek od kmotry či kmotra získá na jedinečnosti, pokud vyberete šperk vhodný ke gravírování a necháte do něj vyrýt vzkaz, který si vaše kmotřenka nebo kmotřenec přečte až za několik let. Může to být třeba datum, věnování, krátké motto, jednoduchý symbol…

K rytině se hodí zejména náramky a náhrdelníky s podlouhlou destičkou, velmi oblíbené jsou také přívěsky ve tvaru srdce nebo medailonky. Zlaté medailonky navíc symbolizují věrnost, lásku a úctu. A díky minimalistickému designu se hodí pro chlapce i dívky.

zlatá medailonek s diamantem ve žlutém 14k zlatě - KLENOTA

Náušnice jako první pravý šperk

Mezi typické první dárky pro malé holčičky, ať už ke křtinám, nebo třeba k narození, patří první náušničky. V nabídce KLENOTA najdete zlaté dětské náušnice v mnoha hravých designech, které malým slečnám sluší a dělají jim radost. A díky zapínání typu brizura nehrozí, že se při dětském dovádění náušnice ztratí.

Mnoho dnešních rodičů ale nechává své dcery, aby si o propíchnutí uší rozhodly samy, až budou starší. Můžete tedy myslet dopředu a rovnou vybrat minimalistické zlaté kruhy nebo pecky. Drobné diamanty nebo perly budou krásným základem šperkovnice vaší kmotřenky.

zlaté náušnice pro holčičku - KLENOTA dětské náušnice na zapínání na brizuru v růžovém zlatě - KLENOTA

PROHLÉDNOUT SI DĚTSKÉ NÁUŠNICE

Šperk plný významů: symboly a tradice

Některé tvary v sobě už po staletí, či dokonce tisíciletí nesou hluboké významy. Ke křtinám jako křesťanské tradici se nabízí náramek nebo náhrdelník zdobený křížkem. Symbol víry a lásky můžete věnovat také v podobě zlatého andělíčka nebo šperku se srdíčkem

Slyšeli jste už o tanzanitu? Tento drahokam objevený domorodými Masaji až v roce 1967 si velmi rychle získal obrovskou oblibu a bývá dokonce označován za kámen 20. století. Říká se mu také kámen zrození a šperk s tanzanitem se stal typickým dárkem pro prvorozené dítě. Pro oslavu výjimečné chvíle, jako jsou křtiny, se tanzanity dokonale hodí, jsou totiž samy velmi vzácné a výjimečné.

náhrdelník z bílého zlata s tanzanitem a diamantem - KLENOTA

PROHLÉDNOUT SI DĚTSKÉ NÁHRDELNÍKY