Pouto mezi matkou a dcerou patří mezi ta nejsilnější. Každá maminka sleduje s úžasem, jak z její malé holčičky roste žena. Dcery zase vzhlížejí k mamince s obdivem a milují, když s ní mohou sdílet své zážitky. 

Tento krásný, hluboký vztah se dá symbolicky vyjádřit pomocí ladících šperků pro matku a dceru. Díky nim obě cítí vzájemné spojení a lásku, i když zrovna nejsou spolu. Jak mohou tyto šperky vypadat a kdy je vhodné je darovat? To vám vysvětlíme v následujícím článku.

náhrdelník a náušnice s diamantovým srdcem ve žlutém 14k zlatě - KLENOTA Náramek s diamantovým srdíčkem ve žlutém 14k zlatě - KLENOTA

Jak vybrat šperky pro matku a dceru

Doporučujeme zvolit takový design, který není vysloveně dětský. Krásná připomínka vztahu s maminkou tak vydrží dceři až do dospělosti. Spojovacím prvkem tak může být například jednoduchý tvar nebo třeba stejná barva drahého kamene.

Skvěle se hodí například motiv srdíčka, které vyjadřuje lásku a oddanost a sluší ženám všech věkových kategorií. Zvolit můžete také motiv hvězdy, symbol nekonečna nebo geometrické tvary, jako je trojúhelník nebo kruh. Hezky působí také náhrdelník s medailonkem. Dokonalým společným doplňkem bude i šperk s barevným drahokamem.

Zlaté šperky pro matku a dceru - KLENOTA

Tipy na kombinace šperků pro maminku a dceru:

Šperky pro maminku a dceru z pravého zlata - KLENOTA Zlaté náhrdelníky s hravými přívěsky - KLENOTA

U jaké příležitosti matku a dceru obdarovat 

Šperky můžete darovat rovnou k narození dítěte. Je totiž zvykem, že muž věnuje ženě po porodu šperk a malá holčička zase získává svůj první památečný talisman „do kolébky“. Vodítkem k vytvoření ladící sady může být výběr dětských náušnic pro miminko, jejichž motiv se pak objeví i na šperku pro maminku.

Další vhodnou příležitostí jsou narozeniny maminky nebo dcery. A nakonec, proč (si) neudělat radost jen tak? Dejte si najevo, jak se máte rády, a vyberte si svou sadu společně.

Zlaté náušnice a náhrdelník diamantem - KLENOTA

PROHLÉDNOUT SI DĚTSKÉ ŠPERKY