V KLENOTA máme slabost pro minimalistické šperky. Jsou elegantní a trendy zároveň. Přitahují pozornost svou jedinečností, ale nepotlačí naši osobnost. Naopak v nás probouzí touhu po kreativitě. A proto představujeme Bezel, kolekci šperků pro svobodnou a sebevědomou ženu.

Co je bezel a proč diamantům tolik sluší?

Čisté hladké linie a nadčasovost se nesou celou kolekcí šperků Bezel. V hlavní roli září žluté, bílé a růžové 14k zlato a diamanty v zasazení typu bezel, podle kterého je kolekce pojmenovaná.

Bezel neboli luneta je kulatá kovová obruba, která kámen obklopuje kolem dokola. Jedná se o nejbezpečnější typ fasování, kdy je téměř vyloučeno vypadnutí kamene. Zároveň je vhodné i pro měkčí drahokamy, jako je třeba morganit nebo akvamarín, protože je chrání před poškrábáním. Bezel osazení s sebou nese také vedlejší efekt, kterému se asi bránit nebudete. Diamant v něm totiž působí trochu větší, než je.

zlaté diamantové náušnice pecky - KLENOTA

Tradiční technika v moderním pojetí

Bezel styl působí velmi moderně, proto vás možná překvapí, že je to pravděpodobně vůbec první známý způsob, kterým se kameny do šperků zasazovaly. Pro svou schopnost zvýraznit čisté linie byl oblíbený i v období art deca. Kouzlo zasazení tkví v tom, že na první pohled není na kameni vidět, jak se do kovu dostal. Vidíte pouze diamant perfektně zasazený do kovové obruby. 

Bezel náhrdelníky ve žlutém zlatě s diamantem - KLENOTA

Vrstvěte a užívejte si

Prstýnky bezel budou skvělé jako zásnubní, ale fungují dobře i jako tzv. stackable rings. Můžete je skládat k sobě nebo je ledabyle rozhodit na více prstů jedné ruky. Specialitou je otevřený prsten, který patří mezi nejnovější trendy. Náhrdelníky s bezel diamanty umí vytvořit zajímavý vrstvený efekt. Mixujte je navzájem nebo slaďte s dalším přívěskem, ať už perlou nebo medailonkem. Nesmí chybět diamantové náušnice pecky, o kterých bychom s čistým svědomím mohli prohlásit, že je potřebuje opravdu každá žena. Minimalistické šperky perfektně sedí a lehce se vrství. Můžete je kombinovat podle nálady, libovolně ubírat a přidávat a vytvářet si tak vlastní individuální styl. Pokaždé být jiná, ale vždy perfektně upravená.

Vrstvení zlatých prstýnků - KLENOTA

Zásnubní prsten v bezel stylu

Poohlížíte se po zásnubním prstenu a zvažuje nejen estetickou, ale i praktickou stránku? Potom bude bezel prstýnek ten pravý. Svým designem je naprosto nadčasový, a tak nehrozí, že by někdy vyšel z módy. Jeho povrch je uhlazený a nevyčnívá, takže bude při nošení velmi pohodlný. Navíc díky již zmíněnému bezpečnému uchycení nebude vzácný diamant ohrožen každodenním nošením, ani pokud se ocitne na prsteníčku vášnivé sportovkyně.