Náhrdelníky se zlatými klíčky, které jsme do naší nabídky zařadili při příležitosti 17. listopadu, jsme nově rozšířili o přívěsky ve tvaru zámků. Oba tyto symboly v sobě mohou skrývat mnoho významů. Ať už tedy pro vás má vzpomínka na listopad ’89 speciální význam, nebo jen hledáte šperk s nádechem jedinečnosti, případně chcete oslavit novou kapitolu svého života, budou tyto náhrdelníky skvělou volbou.

Zlaté náhrdelníky s klíčkem a zámkem - KLENOTA Zlatý náhrdelník s diamantovým klíčkem ve žlutém zlatě - KLENOTA

Tajemství ukryté v krásném šperku

Na klíčcích a zámcích je hezké právě to, že zůstávají ve své podstatě tajemné. Jejich význam zná jen jejich nositelka. V různých historických obdobích a kulturách však nabývaly konkrétních a jasných významů, z nichž se některé zachovaly dodnes. Věřilo se například, že klíčky mají moc otevřít či objevit něco neznámého. Dnes už se však jejich symbolika přenesla více do sféry lásky a mezilidských vztahů.

Zlaté náhrdelníky s klíčkem a zámkem - KLENOTA

K jakým příležitostem se hodí tyto šperky darovat?

Díky své univerzálnosti můžete klíčky a zámky darovat k mnoha různým příležitostem. Přívěsek ve tvaru klíčku bývá darován jako „klíč k srdci“ čili jako vyjádření důvěry a lásky. Hodí se také jako dárek k promoci, která uzavírá studentský život, a naopak otevírá nové horizonty. Zámky a klíčky mohou ale také stvrzovat přátelské vztahy, proto budou skvělým dárkem pro kamarádku. A v neposlední řadě jsou originálním módním doplňkem, který lze nosit samostatně nebo v kombinaci s dalšími řetízky.

Náhrdelník s přívěskem zámku a klíčku ve žlutém zlatě - KLENOTA Náhrdelník s klíčkem ve žlutém 14k zlatě - KLENOTA

V naší kolekci najdete náhrdelníky i jemné náramky s přívěsky různých velikostí, tvarů i designů. Na výběr máte romantické růžové, klasické žluté nebo nadčasové bílé provedení. Nechybí ani luxusní varianty přívěsků zdobené diamanty. Nové zámky jsou navržené tak, aby se s klíčky harmonicky doplňovaly. Prohlédněte si naši nabídku šperků s klíčky a zámky a zasněte se. Co byste s nimi nejraději otevřeli vy?

Náhrdelník s klíčkem a zámkem ve žlutém 14k zlatě - KLENOTA