Šperk bude vždy jedním z nejtrvalejších dárků a pro obdarovaného se na dlouhou dobu stane připomínkou člověka, od kterého jej dostal. Možná právě takovou upomínku chcete darovat své ratolesti nebo jinému blízkému děťátku. Proto vám přinášíme inspiraci, jak vybrat to pravé blýskavé překvapení.

Na praktické aspekty myslíme za vás

Nejčastějším klenotem, který dostávají malé slečny, bývají náušnice. Dvojnásobně se u nich vyplatí vsadit na kvalitní a odolný materiál, který nezpůsobuje alergie. Je také potřeba zvolit vhodné zapínání s ohledem na bezpečnost a věk dítěte. Nejčastěji se u dětských náušnic setkáte s brizurou neboli zapínáním vepředu, u pecek pak se šroubkem. Abychom vám hledání ulehčili, připravili jsme pro vás speciální výběr náušnic pro miminka, vhodných pro ty nejmenší.

Vedle nešlápnete ani s dětskými náhrdelníky. Ty mají tu výhodu, že se malé princezně nezamotají do vlasů. Při divokých hrách a lezení po stromech ovšem hrozí přetržení. Možná je tedy aspoň v prvních letech raději schovávejte jen pro speciální příležitosti.

dětské náušnice z 14k zlata s kytičkami KLENOTA dětské náhrdelníky z 14 zlata KLENOTA

A jak konkrétně může ten pravý dárek pro malou vílu či rošťandu vypadat?

Oblíbená klasika

Mezi nestárnoucí tvary dětských šperků patří nepochybně srdíčka. Najdete je ve formě visacích a peckových náušnic i přívěsků, proto můžete potěšit svou holčičku i celou jemnou sadou.

dětský náramek se srdíčkem ze 14 zlata KLENOTA

Vesmírné variace

Až mystickým dojmem mohou v drobných ouškách působit měsíčky a hvězdičky. Když budou ještě doplněné drobným diamantem, získají i oslnivý třpyt. Nadpozemsky krásné náušničky budou děvčátko provázet dlouhá léta, aniž by na svém půvabu něco ztratily.

dětské náhrdelníky a náušnice hvězdička a měsíc KLENOTA

Roztomilé od přírody

Inspirovat se můžete šperky s hravými motivy trojlístků, které se jako dárek pro dceru či vnučku vyloženě nabízejí. Precizní zpracování detailů ji jistě potěší i po letech.

Děti si možná někdy ještě v plném rozsahu neuvědomují, co takový dárek v podobě šperku znamená. O to větší význam však pro ně může mít v budoucnu. Pokud se chcete trefit do černého, zvažujte při výběru mimo jiné i povahu dítěte. K rozjařeným a věčně veselým dětem se budou hodit například kytičky, ty hloubavé by mohly ocenit třeba náušnice ve tvaru měsíce. Přejeme příjemné vybírání!

dětský set náhrdelníku a náušnic z 14k zlata s trojlístkem KLENOTA dárková krabička KLENOTA