I když maminku většinou nejvíce potěšíte svou přítomností a společně strávenými chvílemi, některé příležitosti – například významné kulatiny – si přece jenom říkají o skutečně výjimečný dárek. Co tedy vybrat?

Šperk bývá v takových situacích velmi oblíbenou volbou. A naprostým právem! Spojuje v sobě krásu, styl, trvalou hodnotu a nadčasovost. S elegantním klenotem z vysoce kvalitních kovů, jako je zlato, diamanty nebo jiné drahé kameny, svou maminku zcela jistě potěšíte.

Jaký ale zvolit? Základní indicie vám poskytne maminčin šatník a šperkovnice. A pak samozřejmě šperky, které běžně nosí. Zkuste najít společný jmenovatel: je to jemnost a decentnost, nebo naopak nepřehlédnutelnost a extravagance? Převládá bílé, nebo žluté zlato? Opakuje se některý motiv či barva, nebo vítězí pestrost? Odpovědi na tyto otázky vás nasměrují. A my pro vás navíc máme několik tipů, které „sednou“ (téměř) vždy.

náhrdelník s diamanty v růžovém zlatě - KLENOTA dětský zlatý náramek KLENOTA

Minimalistické šperky pro každý den

Nebojte se sáhnout po špercích, které mají aktuální design a běžně je vídáte i na mnohem mladších ženách. Nevěřte těm, kdo tvrdí, že by měly zralé ženy nosit pouze masivnější a výraznější šperky. Minimalismus sluší všem.

Všechny ty éterické, vrstvené, jemné řetízky nebo prstýnky dodají vaší mamince mladistvou jiskru. Šperky jsou skvělým způsobem, jak osvěžit celkový vzhled a zároveň investovat do trvalé hodnoty.

prsteny ze žlutého zlata - KLENOTA

Perly: luxus, klasika a přirozenost v jednom

Už dávno neplatí, že perly jsou typem šperku, který ženě dodá na důstojnosti a vážnosti, někdy až přespříliš. Musíte ale vědět, jak na to. Klasický perlový náhrdelník ano, ale třeba v kombinaci s jemným řetízkem

Perlové šperky mohou působit lehce, bohémsky i moderně. V nabídce KLENOTA najdete přesně to pravé. Každý náš design působí svěže a trendy, zároveň usilujeme o co největší nadčasovost.

šperky KLENOTA perlové náhrdelníky KLENOTA

Kameny podle znamení zvěrokruhu

Zajímá se vaše maminka o ezoteriku? Darujte jí talisman, který se stane jejím věrným ochráncem. Přiřazování drahokamů k jednotlivým znamením zvěrokruhu sahá hluboko do historie, nicméně aktuální podoba tzv. „birthstones“ vznikla v roce 1912 a stojí za ní americká národní společnost šperkařů. S drobnými úpravami platí dodnes, a dá se říct, že v posledních letech se volba šperku podle data narození těší velké oblibě.

K rychlé orientaci vám poslouží tento přehled:

náušnice z bílého zlata se smaragdem a diamanty - KLENOTA

Diamantové náušnice rozzáří každou tvář

Nejuniverzálnější, nejtrvanlivější a někdo by řekl i nejkrásnější. O jakém šperku mluvíme? Samozřejmě o zlatých diamantových náušnicích. Hodí se pro každou příležitost, roční období i typ ženy. V nabídce KLENOTA je najdete v mnoha různých variantách od minimalistických pecek až po luxusní zdobené modely.

zlaté kruhové náušnice s diamanty KLENOTA dětské šperky KLENOTA