Ve svatebním průmyslu došlo v posledních letech k obrovskému posunu k osobnímu vyjádření. Dnešní svatby mají vyprávět příběh vaší lásky. Nemusíte se nechat svazovat diktátem, podle kterého je nutné zvolit bílé šaty a dokonale sladěné klasické snubní prstýnky. Možností je dnes o poznání víc.

Zásnubní a snubní prstýnek osázený diamanty - KLENOTA

Co bude v tomto roce trendy?

To ale neznamená, že klasika je pasé. Záleží jen a pouze na vás a vašem vkusu. Variant je mnoho: od designově jednoduchých až po méně obvyklé či extravagantní snubní prsteny. Výběru byste měli věnovat trochu více času než u běžného šperku. Snubní prstýnek budete na své ruce vídat každý den po celý život, a tak by měl korespondovat s vaší osobností a stylem a měli byste si být jisti, že se vám bude líbit i za několik desítek let. 

Dávno už neplatí, že se dámský a pánský prstýnek musí lišit pouze velikostí obroučky. Dámský prsten bývá zdobnější, osázený drahými kameny, a někdy dokonce i z jiné barvy zlata.

Přinášíme vám přehled jednotlivých stylů pro tento rok, které by neměly uniknout vaší pozornosti. Zahrnuli jsme jak nejnovější módní hity, tak trendy, které již nějakou tu sezónu trvají, a styly, které z módy nevyjdou nikdy.

Snubní prsteny v růžovém zlatě - KLENOTA

Nové trendy

Minimalistické

Tradiční snubní prsteny jsou spíše širší a masivnější, ovšem mezi největší trendy současnosti patří zužování. Tenký kroužek vypadá na ženské ruce velmi jemně a elegantně. Může být jak hladký, tak ozdobený kameny

Velmi oblíbené jsou snubní prstýnky s diamanty, především tzv. „eternity“ prsteny. Ty jsou osázené diamanty po celém obvodu a nesou jasnou symboliku nekonečné lásky. Tento styl má své výhody. Výborně ho můžete zkombinovat na jedné ruce s dalšími oblíbenými prstýnky, kterých se nechcete vzdát, i s tím zásnubním, který také mívá tenčí obroučku. Ocení ho ženy s kratšími nebo silnějšími prsty, tento prsten je totiž opticky prodlouží a zeštíhlí.

Snubní pánský a dámský prsten s diamantem - KLENOTA

Drahokamové

Pokud milujete barevné drahokamy, máme pro vás dobrou zprávu. Prosazují se i u snubních prstýnků a vypadají nádherně! Vzhledem k tomu, že se u snubního prstenu předpokládá každodenní nošení, nejvhodnější jsou ty s vysokou tvrdostí, například safír, rubín či fancy diamanty. Kámen si však můžete vybrat i podle jiných kritérií, třeba podle měsíce narození nebo svatby. 

U šperků KLENOTA si můžete u vybraného designu zvolit místo čirého diamantu i jiný kámen a nechat si vyrobit prsten na zakázku. Budete tak mít jistotu, že takový prstýnek nebude nosit každá.

Velké diamanty

Možná od snubního prstenu očekáváte, že se stane výrazným kouskem, který bude nejen stvrzením vaší lásky. Proč by to nemohl být i luxusní módní doplněk, o kterém jste vždy snila? Prstýnky s několika většími diamanty vám to splní. Jsou univerzální, takže je můžete nosit každý den. Parádu s nimi ale uděláte i při slavnostnějších příležitostech, a to hlavně díky okouzlujícímu třpytu, který vynikne při umělém světle.

Luxusní snubní prsteny s velkými diamanty - KLENOTA

Stálé hvězdy

Růžové zlato

Tato barva zlata se směle zabydlela ve šperkařství a ukazuje se, že to rozhodně není módní vlna, která brzy odezní. Ačkoli stále vládnou snubní prsteny z bílého zlata, tak zlato růžové je pro tuto příležitost jak dělané. Je romantické, něžné a sluší každé ženě i muži. Prstýnek z růžového zlata můžete nosit i společně se zásnubním prstenem z bílého i žlutého zlata.

Snubní a zásnubní prsten s diamanty v růžovém zlatě - KLENOTA

Křivky

Pokud již nyní víte, že byste ráda nosila snubní a zásnubní prsten na stejném prstu, můžete tomu přizpůsobit i výběr designu. Kroužek, který je na jednom místě lehce zvlněný, takže akorát udělá prostor pro větší kámen zásnubního prstenu, představuje velmi důmyslné řešení. Oceníte ho také, pokud jste pyšnou majitelkou prstenu v halo stylu. Oba prsteny pak vypadají, že k sobě patří, a tvoří harmonickou soupravu. 

Zásnubní a snubní diamantový prsten - KLENOTA

Nesmrtelná klasika

Jednoduché

Hladké a nekomplikované zlaté snubní prsteny, to je pravá klasika. Mohou být užší i širší, ale v každém případě je to ta nejpohodlnější varianta. Jejich nespornou výhodou je, že je nebudete muset sundávat z ruky při sportu nebo jiných aktivitách, při kterých by vám složitější prstýnek mohl překážet. 

Pokud zvolíte hladkou a lesklou úpravu zlata, pravidelné nošení se na prstenu projeví jako jemná patina, která bude mít své kouzlo a bude vám připomínat, jak dlouho už jste svoji. Prstýnky si samozřejmě můžete také nechat znovu vyleštit, aby byly opět jako nové. 

Jednoduché prsteny jsou skvělou volbou pro ty z vás, kteří nechtějí riskovat a hledají opravdu univerzální řešení.

Klasické snubní prsteny ve žlutém zlatě v hladkém provedení - KLENOTA

Sladěné

Možná se vám zamlouvá představa, že budete s mít s partnerem totožné prstýnky, ale chcete je ozvláštnit nějakým motivem, díky kterému se pozná, že k sobě patříte. Možností je třeba originálně upravený povrch prstýnků, třeba vybroušený tak, že připomíná kůru stromu.

Snubní prsteny KLENOTA si můžete osobně vybrat a vyzkoušet v našem ateliéru v centru Prahy. Při výrobě spoléháme na ruční práci a tradiční metody, takže máte jistotu, že vám budou naše prstýnky sloužit opravdu dlouho. Profesionální servis a pomoc s výběrem jsou samozřejmostí.

Snubní prsteny s úpravou materiálu pískování ve žlutém zlatě - KLENOTA