Nejspíš jste si všimli velmi oblíbeného trendu vrstvení šperků. Víte ale, že mezi šperky vhodné pro vrstvení patří i náušnice? V případě prstenů, náramků nebo náhrdelníků je to samozřejmě o něco jednodušší, o to efektnější a originálnější kombinace se ale na uších dá vytvořit.

V tomto článku se zaměříme na různé typy náušnic na jedno ucho. Připravte se na porci inspirace, kterou si následně přetvoříte ve vlastní jedinečné dílo přesně podle svých představ.

Jak nosit více náušnic v jednom uchu

Více dírek v uchu poskytuje širokou škálu možností pro experimentování. Můžete vyzkoušet asymetrii, efekt gradování podle velikosti, kombinaci různých barev zlata nebo vtáhnout do hry drahokamy.

Pro začátek vám budou stačit náušnice, které již máte. Pokud se vám kombinování zalíbí, doplníte je nejspíš časem o nové šperky z nabídky tzv. single náušnic, tedy náušnic do jednoho ucha. Pro vrstvený styl se nejlépe hodí lehké, jemné, drobnější modely. Jaké to jsou?

Moderní náušnice ve žlutém 14k zlatě - KLENOTA Diamantová náušnice a moderní ear cuff ve žlutém zlatě - KLENOTA

Náušnice kroužky

Náušnice typu hoop, tedy kroužek, patří mezi nestárnoucí klasiku. Pro extravagantní look je posuňte z ušního lalůčku na horní část boltce. Pokud chcete v jednom uchu zkombinovat více kroužků, zvolte menší velikost v tenkém provedení.

PROHLÉDNOUT SI NÁUŠNICE KRUHY

Náušnice pecky

Na uchu si můžete také pohrát s minimalismem a geometrií. Jednoduché tvary jako tyčinka nebo kulička jsou krásné samy o sobě, ovšem v netradičním pojetí umí opravdu zaujmout. Zlatá náušnice pecka na jedno ucho vytvoří skvělý základ pro kombinaci s dalšími, výraznějšími náušnicemi.

PROHLÉDNOUT SI NÁUŠNICE PECKY

Náušnice s diamanty

Drobnější diamantové náušnice se neztratí v žádné šperkovnici. Diamantová pecka na jedno ucho se dá umístit kdekoli a bude vypadat skvěle. Zkuste třeba dvě stejné nad sebou nebo větší náušnici dole a menší pecku nahoře. Svědčí jim také kombinace s kruhy.

 

Jednoduchá napichovací diamantová pecka ve žlutém 14k zlatě - KLENOTA Minimalistické diamantové pecky - KLENOTA

PROHLÉDNOUT SI NÁUŠNICE S DIAMANTY

Náušnice ear cuff

Líbí se vám vrstvení náušnic, ale chcete ho zkusit bez propíchnutí ucha? Řešením je ear cuff, tedy otevřená náušnice bez zapínání, která se nasazuje na ušní boltec. Dá se nosit i samostatně, ale nejlepšího efektu docílíte ve spojením s klasickou náušnicí.

Typy náušnic (piercingu) do ucha a jejich názvy

Když ve vás dozraje přesvědčení, že dvě dírky v uších vám nestačí, přichází na řadu zjišťování, jaké jsou vlastně možnosti a co piercingy uší obnášejí. Samozřejmostí by mělo být svěřit se do zkušených rukou ve speciálním tatérském či piercing studiu. Ucho je z pohledu piercingu vysoce variabilní: propíchnout lze jak ušní lalůček, tak i chrupavčitou část ušního boltce. Celkem existuje 14 možností, mezi ty nejoblíbenější patří:

  • Tragus: chrupavčitý výběžek v těsné blízkosti tváře

  • Helix: vnější zahnutá část boltce zhruba nad jeho polovinou

  • Industrial: spojení dvou míst na vnější zahnuté části boltce rovnou tyčkou

  • Orbital: propíchnutí vnitřní zahnuté části boltce tak, aby nasazený kroužek část ucha obemykal

Jak moc propíchnutí uší bolí?

S jistou mírou bolesti se musí počítat u každého propíchnutí kůže, tedy piercingu. Ten v uchu patří mezi ty rychlejší a méně bolestivé, zvláště pokud se jedná jen o ušní lalůček. Propíchnutí chrupavčitých částí ucha bolí o něco více a také se o něco déle hojí.

Klasické propíchnutí lalůčku lze provést nastřelením i jehlou, u chrupavky (tzv. conch) přichází v úvahu pouze jehla. Obecně se doporučuje nechat si uši propíchnout – je to šetrnější a nepoškozuje se u toho tkáň. 

Jak pečovat o čerstvě propíchnuté ucho?

U čerstvého propíchnutí je nejdůležitější hygiena, aby se zamezilo vstupu infekce do rány a hojení mělo hladký průběh. K úplnému zahojení dochází přibližně po dvou měsících u lalůčku a po roce u chrupavčitých částí. Základem péče je nedotýkat se náušnice a držet se doporučení, která dostanete v tatérském studiu.

Ze začátku je dobré omývat náušnici ráno a večer z obou stran ucha ve speciálním solném roztoku. Alespoň měsíc se také vyhýbejte koupališti i moři a nevystavujte se přímému slunci.

Diamantové pecky ve žlutém 14k zlatě - KLENOTA Diamantové pecky vhodné i jako "piercing" - KLENOTA

Z jakého materiálu náušnici vybrat?

V tatérských a piercingových studiích se používají speciální piercingové šperky. Pro ty se volí chirurgická ocel: důvodem je nízká cena a to, že jde o hypoalergenní materiál. Do zahojení noste tento původní piercing do ucha, poté ho již můžete vyměnit za nový, vámi vybraný šperk.

Vysokou odolnost a nadčasovou krásu v sobě nejlépe spojuje 14karátové zlato. Splňuje i podmínku na hypoalergenní kov, pokud zvolíte bílé zlato pokovené rhodiem (tuto úpravu mají všechny šperky KLENOTA z bílého zlata). Zlatá náušnice v uchu vypadá velmi elegantně a svou krásu si udrží i při každodenním nošení. Vyberte si z naší nabídky zlatých single náušnic a vytvořte si svou vlastní kombinaci.designová krabička KLENOTA

VYBERTE SI SINGLE NÁUŠNICI