Líbí se vám některý z našich designů, jen byste ho chtěli trochu upravit? Nebo máte přesnou představu svého vysněného šperku a v naší nabídce jste ho nenašli? V našem ateliéru v srdci Prahy jsme připraveni proměnit vaše přání ve skutečnost.

  

Šperk jako závazek

Náš obor je naprosto výjimečný. Šperk není něco, co za jednu sezónu vyjde z módy nebo se obnosí a vyhodí. Chcete, aby vám nebo tomu, komu ho darujete, dělal radost celý život. A pak i dalším generacím. Musí být zkrátka perfektní. Vidíme to stejně. Proto každou objednávku vnímáme jako závazek. Víme, že očekáváte trvalou hodnotu a krásu, která nevybledne. A přesně to vám nabízíme.

Soustředíme se na šperky z odolných kovů a drahokamů od prověřených dodavatelů – zejména na zlaté šperky s diamanty (většinou v briliantovém výbrusu) a dalšími pravými kameny. Kromě diamantů používáme nejčastěji safíry, smaragdy a rubíny, pracujeme ale také se zajímavými „trendy“ kameny, například topazem, morganitem, tanzanitem nebo akvamarínem.

Co všechno umíme

Každá tvorba na zakázku je výjimečná. Někdy vycházíme z přesné představy klienta nebo přímo z jeho nákresu. Jindy je na začátku pouze myšlenka. A občas jde jen o menší úpravu již existujícího modelu. Vždy vám rádi poradíme a provedeme vás všemi možnostmi. Podle vašeho zadání pak směřujeme výrobu.

Do standardní nabídky zkrátka není možné zahrnout rozmanitou krásu šperků, ať už jde o kameny, povrchy, velikosti nebo brusy... Jako výrobci vám nabízíme širokou paletu možností tvorby šperků a dodání nádherných drahokamů vybroušených speciálně pro vás.

Nejčastější žádosti našich klientů:

  • jiný kov
  • jiný drahokam
  • jiný brus kamene
  • speciální úprava povrchu šperku
  • jiné zapínání
  • zkrácení/prodloužení náramku nebo náhrdelníku
  • nestandardní velikost, tvar nebo barva kamene
  • výroba šperku podle nápadu nebo nákresu

 

Jak výroba probíhá

Návrh vám můžeme dodat ručně zpracovaný nebo vymodelovaný v PC, případně přímo jako tzv. master model ve stříbře nebo vosku. Jelikož jde o velmi individuální proces, i způsob dodání návrhu se liší případ od případu.

Sledujeme nové trendy a postupy, při výrobě kombinujeme různé techniky a používáme všechny cesty, které nás dovedou k cíli. Využíváme i nejmodernější technologie, ale naprostý základ stále vidíme zejména v pečlivé ruční práci. Zkušenostem a zručnosti mistrů zlatníků se nic nevyrovná. Ručně dokončujeme master modely, fasujeme kameny do šperků i finálně upravujeme povrch kovu. Každý náš šperk je tak unikát.

  

Chtěli byste si od nás nechat vyrobit šperk na zakázku?

Ozvěte se nám na tel. +420 603 219 313 (Po–Pá 8.30–17.00) nebo na e-mail info@klenota.com. Uveďte, prosím, co nejvíce informací, ideálně doplněných fotografií nebo obrázkem. Odpovíme vám do 48 hodin – mimo víkendy. Vaše nápady s vámi rádi probereme i v našem ateliéru v centru Prahy.