Z přehlídkových mol se k nám dostává inspirace, jak být in i v nadcházejícím roce. My vám přinášíme shrnutí toho, co bude hýbat šperkařským světem, a doporučení, po jakých klenotech sáhnout v příští sezóně, pokud chcete udávat styl. Připravte se na smršť barev, výrazných doplňků a perel v moderním provedení!

Pestrobarevné hrátky

Výrazným prvkem se na světových přehlídkách staly nápadné šperky různých barev. Doba bude přát odvážným kombinacím a unikátním drahokamům. Inspirovat se můžete například v naší autorské kolekci Violet, která hraje všemi barvami. Například takové náušnice z růžového zlata s fialovým ametystem a rudým rhodolitem budou tou správnou trefou do černého – nebo spíš do barevného.

Barevné náušnice z růžového zlata s drahokamy z kolekce Violet - KLENOTA

Zakulacená sezóna

Módní nadšenci se v následujícím roce rozhodli dát prostor všem kuličkám v menším i větším provedení. Tento tvar proto najdete zakomponovaný do náušnic, v podobě přívěsků i na prstenech. Pokud si nechcete lámat hlavu s tím, jaké kuličkové šperky si nejlépe obstarat, můžete si pořídit rovnou celou soupravu zlatých šperků s motivem kuličky a budete mít vystaráno.

Souprava šperků z bílého zlata s kuličkami (prsten, náušnice a náramek) - KLENOTA

I když se kruhy nikdy úplně nepřestaly nosit, nebyly v posledních letech mezi šperky dominantní. V roce 2020 však opět nastane jejich čas, a kdo nebude mít kruhové náušnice ze zlata nebo jiného materiálu, jako by nebyl.

Zlaté náušnice kruhy - KLENOTA

Jen jedna náušnice? Proč ne, hlavně ať má styl

Říkáte si při pohledu na odvážné náušnice, jestli takový pár už není trochu moc? Právě takové kousky jsou ideálními adepty na ozdobení pouze jednoho ucha. Aby měl tento trend ve vašem podání úspěch, náušnice by měla být pomyslnou třešničkou na dortu vašeho celkového módního vyjádření a rozhodně by měla na první pohled poutat pozornost.

Perlové šperky moderně

Perly jsou v kurzu už několik let, rok 2020 přinese svěží způsoby jejich nošení a kombinování. Ať už půjde o minimalistické perlové náušnice s kuličkou ve žlutém zlatě nebo dlouhé perlové šňůry, perly opět prokážou, že mají své místo ve šperkovnici jakékoli moderní slečny či dámy.

Visací zlaté náušnice s perlou - KLENOTA

Kromě zmiňovaných dlouhých perlových šňůr neprohloupíte, ani když nasadíte jiné dlouhé náhrdelníky. Mohou být třeba s přívěskem, ve tvaru písmene Y nebo ve formě masivnějších řetízků.

Zlaté náhrdelníky s přívěskem ve tvaru srdce a tyčinky s diamanty - KLENOTA

Trendy zásnubní prsteny

Nakonec si ještě odskočíme k tomu, co bude vládnout prsteníčkům budoucích nevěst. Podobně jako u ostatních šperků bude módní diktát přát spoustě barev. Proto se ke slovu rozhodně dostanou zásnubní prstýnky s drahokamy a barevnými diamanty. Mnozí v barvách vidí výstižnější vyjádření radosti z nalezení toho správného člověka pro život. Na výsluní se opět v celé své kráse vrátí solitéry. Z brusů bude na výsluní emerald a markýza.

Zásnubní prsten z bílého zlata se smaragdem a diamanty - KLENOTA

Jak je vidět, ani v roce 2020 se nebudete při vymýšlení šperkových kombinací k outfitům nudit. Nezapomínejte na to, že u kvalitních šperků je jejich krása dlouholetá a netrvá jen jednu sezónu. Proto když si teď pořídíte něco módního a koupi dobře promyslíte, budete moci svůj klenot opakovaně s úspěchem nosit i později, stačí jen vymyslet vhodnou novou kombinaci s dalšími šperky a padnoucím modelem.

Zlaté náušnice kruhy - KLENOTA