V ateliéru KLENOTA pevně věříme, že šperky jsou ty nejlepší dárky. Proč? Pokud zvolíte šperk z kvalitních materiálů jako zlato, diamanty, drahokamy nebo pravé perly, udrží si svou krásu desítky let a stane se z něj celoživotní připomínka lásky a krásných společných chvil. Podle zvoleného motivu nebo barvy kamene v sobě může nést i hlubší symboliku a vyjádřit víc než jen slova.

Všechny šperky KLENOTA vznikají ručně přímo v našem pražském ateliéru. Ke každému nákupu dostanete certifikát pravosti a designovou krabičku a v rámci servisu získáte také celoživotní čištění šperků zdarma. Doba na výměnu či vrácení šperku je navíc prodloužena na 100 dní pro všechny předvánoční nákupy.

Každá dívka i žena má svůj jedinečný vkus a styl. Vybrat ten pravý šperk tak někdy není snadné. Abychom vám vánoční hledání a rozhodování co nejvíce ulehčili, připravili jsme pro vás přehledného průvodce s nápady na dárky podle ceny, netradiční dárky i dárky podle toho, komu jsou určené:

Tipy na originální dárky

Rádi byste darovali něco skutečně jedinečného a přemýšlíte, jak ze šperku udělat originální dárek? Můžete využít možnosti gravírování a nechat do šperku, například do hladkého medailonku, vyrýt krátký vzkaz, jednoduchý symbol nebo významné datum. Dalším oblíbeným způsobem personalizace dárku je výběr drahokamu podle data narození: můžete se inspirovat zvěrokruhem i tzv. birthstones. Vybrat můžete také jedinečný motiv, který má pro obdarovanou zvláštní význam: například andílka, klíč nebo křížek.

náhrdelník s diamantovým medailonem ve žlutém 14k zlatě - KLENOTA přívěsky na náhrdelník ve žlutém zlatě - KLENOTA

Vánoční dárky podle ceny

Možná zatím nemáte přesnou představu, jaký šperk byste chtěli koupit, a hlavním vodítkem je pro vás v tuto chvíli rozpočet. Krásný šperk se dá pořídit v různých cenových kategoriích. V naší nabídce najdete jak elegantní minimalistické šperky, které se dají skvěle kombinovat a hodí se ke každodennímu nošení, tak výjimečné luxusní šperky s nepřehlédnutelnými diamanty, drahokamy či perlami.

Tipy na dárky pro ženy

Každá žena je jedinečná a má svůj styl, ve kterém se cítí dobře. Jedna na sebe ráda přitáhne pozornost výraznými barvami a doplňky, jiná dává přednost nenápadné, ale promyšlené eleganci, a další zase ráda experimentuje a je každý den jiná.

Vybrat dárek pro ženu je jednodušší, než se zdá. Stačí si všímat nápověd: jaké oblečení nejraději nosí? Obléká a zdobí se spíš výrazně, nebo jednoduše? Dává přednost šatům, nebo sportovnímu oblečení? Nosí více šperků a ráda je kombinuje? Jaké má koníčky? Sportuje často? Nebo tráví celé dny v práci, kde nemůže nosit prsteny? Nosí náušnice (a nosí stále ty samé, nebo je střídá)? Když si zodpovíte tyto otázky, bude jasnější, jestli jít spíš cestou romantického náhrdelníku se srdíčkem z růžového zlata, minimalistických pecek s diamanty, nebo třeba výrazného prstenu s barevným drahokamem.

diamantový náhrdelník ze žlutého zlata - KLENOTA

VYBRAT DÁREK PRO ŽENU

Vánoční dárek pro přítelkyni

Šperk je skvělý způsob, jak vyjádřit, že vám na přítelkyni záleží a berete váš vztah vážně. Můžete jím i pomyslně otevřít další společnou kapitolu: třeba začátek společného bydlení nebo manželství. Výběr šperku pro přítelkyni tedy bude odrážet to, co jím chcete říct. Může to být třeba drobný minimalistický šperk pro „mám tě rád“, náhrdelník s klíčkem pro „chtěl bych s tebou bydlet“, promise ring s drahokamem pro „chci být jen s tebou“ nebo zásnubní prsten pro „vezmeš si mě?“

VYBRAT DÁREK PRO PŘÍTELKYNI

Vánoční dárek pro manželku

Překvapte letos svou ženu místo praktického dárku, který potřebuje, něčím krásným, co jí bude dělat radost desítky let. Můžete se držet osvědčené klasiky a zvolit náušnice nebo náhrdelník s diamanty, doplnit některý šperk, který už má, ladícím kouskem do sady (například smaragdový prsten k náušnicím) nebo vybrat originální šperk či luxusní soupravu pro zvláštní příležitosti.

sada diamantových šperků ze zlata - KLENOTA luxusní diamantový prsten se smaragdem - KLENOTA

VYBRAT DÁREK PRO MANŽELKU

Vánoční dárek pro maminku

S dárky pro rodiče to někdy bývá náročné –⁠ pořád dokola vás přesvědčují, že nic nepotřebují, hlavně když jsme spolu a jsme zdraví. A mají samozřejmě svým způsobem pravdu. Pokud je překvapíte krabičkou se zářivým šperkem, věřte, že budou mít jistě radost a při každém pohledu na tento dárek si vzpomenou na krásné společné chvíle a na své nejbližší.

VYBRAT DÁREK PRO MAMINKU

Vánoční dárek pro babičku

Naše babičky většinou žijí velmi prakticky, a samy si radost něčím dražším „jen tak pro parádu“ neudělají. O to víc je krásným šperkem můžete potěšit. Jistě ho budou s láskou nosit při každé vhodné příležitosti. Nabízí se především klasická, nadčasová elegance v podobě perlových náhrdelníků a náušnic nebo zlatých šperků s rubíny či granáty.

VYBRAT DÁREK PRO BABIČKU

Vánoční dárek pro kamarádku

Vybrat originální dárek pro blízkou kamarádku většinou nebývá až takový oříšek. Znáte se velmi dobře, víte, co má ráda, co se jí líbí… ale překvapivě mnoho žen si šperk jako dárek spojuje především s partnerem či manželem, případně s dětmi, a vůbec je nenapadne možnost darovat šperk i kamarádce. Inspirovat se můžete aktuálním trendem minimalismu, skvělou volbou jsou například jemné řetízkové náramky nebo náušnice pecky.

minimalistické diamantové náramky ze zlata - KLENOTA

VYBRAT DÁREK PRO KAMARÁDKU

Vánoční dárek pro sestru

Oslavte sourozenecké pouto zářivým dárkem, který bude věčnou připomínkou vašeho blízkého vztahu. Můžete zvolit například stejný drahokam nebo podobný motiv šperku, jako nosíte vy, a tak toto jedinečné spojení symbolicky vyjádřit. Pokud má vaše sestra ráda spíš elegantní klasiku, zvolte diamantový přívěsek nebo náušnice kruhy, dává-li přednost barvám a experimentování, inspirujte se našimi minerálními náramky.

VYBRAT DÁREK PRO SESTRU

Vánoční dárek pro dceru nebo vnučku

Z vaší malé dcerky či vnučky pomalu – a vlastně dost rychle – roste dospívající slečna, možná už dokonce mladá žena. Šperk představuje skvělý způsob, jak oslavit milníky na cestě k dospělosti a vlastnímu, nezávislému životu. Jako dárky pro teenagery se nabízejí například první šperk s diamantem nebo perlové náušnice. Můžete zvolit také hravý motiv v podobě kytičky, klíčku či ptáčka, nebo naopak spíše klasičtější, minimalistický design, se kterým vaše dcera nebo vnučka symbolicky vykročí z dětství do dospělosti.

diamantové šperky z bílého zlata - KLENOTA zlatý náhrdelník se srdíčkem - KLENOTA

VYBRAT DÁREK PRO DCERU/VNUČKU

Tipy na dárky pro děti

Dárky, které nás doprovázejí od dětství až do dospělosti a možná je později předáme další generaci, mají opravdu speciální význam. Může to být hračka nebo oblíbená kniha, velmi často jde také o první dětské náušnice. Šperk právem patří mezi oblíbené volby, ať už vybíráme dárek pro miminko, nebo mladou slečnu. Kromě náušnic se zejména pro starší děti hodí také náhrdelníky s originálními přívěsky ve tvaru ptáčka, hvězdičky nebo třeba andílka.

přívěsek diamantová Polárka z bílého zlata - KLENOTA

VYBRAT DÁREK PRO DÍTĚ