Podzimní příroda je potěchou pro všechny smysly. Její barevná paleta je plná bohatých, sytých a převážně teplých odstínů. Právě k tomuto výjimečnému ročnímu období se nejlépe hodí drahé kameny, které svou barvou připomínají spadané podzimní listí. Drahokamy v podzimním tónech se stanou vaším oblíbeným každodenním doplňkem, který prozáří i pochmurné dny a dodá vám do života energii i radost. 

Zahřejte se pohledem na nabídku ručně vyráběných šperků s drahokamy a inspirujte se barvami podzimu.

Rhodolit v barvě granátového jablka

Červeno-fialová magenta je jednou z top barev pro letošní podzim. Z drahých kamenů se jí pyšní méně známý granát rhodolit. Svým odstínem může připomínat rubín, který je však bez nafialovělého zabarvení. Milovnice přírodních kamenů jistě uvítají, že rhodolity běžně nejsou nijak upravovány. Přicházejí k nám takové, jak je příroda vytvořila. Jejich výhodou je absence inkluzí a relativní cenová dostupnost. Náušnice z růžového zlata s rhodolity připomínají semínka granátového jablka a jsou výrazné i jemné zároveň.

náramek, prsten, náušnice s rhodolitem - KLENOTA

Rubín v barvě zralých plodů

Že podzimní období není jen o tmavých a tlumených tónech, vypovídá nejlépe právě sytá a výrazná červená, do které se odívají listy stromů i šťavnatá jablka. A je to také barva rubínu, jednoho z nejvzácnějších drahokamů naší planety. Rubín je silný kámen, o kterém dokonce v dávných dobách kolovala legenda, že když jej položíte do vody, dokáže ji přivést k varu. Rubín má jednu velkou výhodu, a to že i kámen menšího rozměru umí být ve šperku nápadný, což dokazuje třeba tento nádherný zlatý přívěsek s oválným rubínem.

zlatý náhrdelník s rubínem a diamantem - KLENOTA

Peridot v barvě mechu a kapradí

Zelená barva dostává v podzimní přírodě jiné podoby. Jednu z nich reprezentuje drahokam olivín v zelenožlutém odstínu. Od nepaměti byl olivín spojován se Sluncem, zvlášť v kombinaci se zlatem. Ať už vám evokuje měkoučký mech, listí nebo plody olivovníku, tento kámen vás rozzáří. Jeho barva je jasná a působí mladistvě. Šperk s olivínem bude výborný doplněk neutrálního šatníku pro ženy, které milují přírodu a jsou rády středem pozornosti. Užijte si trochu slunečního svitu třeba s těmito náušnicemi s peridotem zasazenými ve zlatě.

náušnice pecky s olivínem a náramek ze žlutého zlata s drahokamem - KLENOTA

Vltavín v barvě temného lesa

Vznešeným odstínem jedlově zelené barvy se pyšní typicky český drahokam vltavín. Kouzlo vltavínů spočívá nejen v kráse, ale také i příběhu, který se váže k jejich vzniku. Před mnoha miliony let dopadl meteorit na Zem, kde došlo k přetavení horniny. Ta se vymrštila do atmosféry, kde se zformovala do různých tvarů, které přistály na místa dnešních nalezišť. Každý kousek tohoto minerálu je díky zvrásněnému povrchu originál. Barevnost a lesk nejlépe vynikne vybroušením kamene, třeba ve stylu cushion. Kousek české přírody můžete mít stále u sebe, třeba v podobě minimalistického prstenu ze žlutého zlata s vltavínem.

zlatý prsten s vltavínem a vltavínové náušnice pecky s diamantem - KLENOTA

Citrín v barvě padajícího listí

Pohled do pestrobarevné podzimní krajiny stojí za to. S drahokamem citrínem v hřejivém žlutém odstínu si trochu z této nádhery můžete přivlastnit pro sebe. A úplně stačí jemný doplněk v podobě náušnic nebo náhrdelníku s citrínem ve žlutém zlatě. Citrín je drahokam, který v sobě prý ukrývá sluneční energii, zažene podzimní chmury a dodá nám optimismus, i když je pod mrakem. Je považován za nejvzácnější variantu křemene, a na trhu bývá hojně nahrazován páleným ametystem. Při jeho pořízení tedy určitě buďte obezřetní.

zlatý náramek s citrínem a citrínové náušnice pecky - KLENOTA

Šperk s drahým kamenem

Šperky s barevnými drahými kameny vyzařují nadčasovou energii a hravě odolávají krátkodobým trendům. Drahokamy v barvách podzimní přírody jsou samy o sobě velmi výrazné, a jsou proto ideálním doplňkem outfitu v tlumených či neutrálních tónech. Určeny jsou osobnostem, které umí ocenit výjimečnost. Podívejte se na výběr šperků s drahokamy z nabídky ateliéru KLENOTA a nebojte se experimentovat.

šperky s drahokamy ve žlutém zlatě - KLENOTA